Известие

Collapse
No announcement yet.

помпа съединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• помпа съединител

Някои може ли да ми разясни как се сваля помпата на съединителя(тази под педала) има ли нещо специфично и дали няма да освина всичко при махането.Причината да е свалям е че преди няколко дни забелязах че педала потъва и трябва да го връщам принудително,та предполагам че е от нея защото съединителя е на около 1000 км.,ако някои има други предположения ще се радвам да ги сподели
    Поздрави
    156 1.9 jtd EH 54 54 BB

Приятелю, копирай си заглавието на темата и го пейстни в търсачката, ще останеш изненадан. Има толкова много писано по въпроса. Успех!
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

При свалянето няма нищо специфично, шанса да нацапаш е доста голям, но ако подложиш нещо от долу, нямаш никакви проблеми. Педала постоянно ли потъва или на моменти. Възможно е да дърпа въздух отнякъде...Писах скоро как разреших подобен проблем.
      sigpic
      Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
      Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
      Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

а

интересува ме много ли спирачна течност ще изтече от там.А педала потъва само от време на време,няма изтичане на течнос и мисля че е точно от тази помпа
        156 1.9 jtd EH 54 54 BB

Comment

За колко, не мога да кажа в количество, но достатъчно да ти заминат стелките. И аз си мислех, че е горната помпа, но оказа се че си е ОК. Знаеш ли откъде се обезвъздушава системата?
          sigpic

Comment

а

еми мисля че под стоиката на акумулатота се обезваздушава съединителя от там и помпите предполагам
            156 1.9 jtd EH 54 54 BB

Comment

а

а и ако е сваля как да разбера че си е отишла???
              156 1.9 jtd EH 54 54 BB

Comment

Дано само при дизела не е по различно, но системата се обезвъздушава при входа на маркуча при двигателя. Предполагам, че ако запушиш помпата и я напънеш и си прави налягане, значи е ОК.
                sigpic

Comment

а

а къде е този вход при двг
                  156 1.9 jtd EH 54 54 BB

Comment

Най-добрия вариант е да проследиш маркуча, който излиза от горната помпа и влиза на въпросното място. Не знам при теб как е разположението, нека някой с дизел да каже дали е същото....
                    sigpic

Comment

а

аиде колеги,няма ли някои с дизеларка дето е имал такъв проблем и знае за какво става на въпрос
                      156 1.9 jtd EH 54 54 BB

Comment

а

аиде колеги,няма ли някои с дизеларка дето е имал такъв проблем и знае за какво става на въпрос
                        156 1.9 jtd EH 54 54 BB

Comment

а

явно никои нее имал този проблем,или пък никои не разбира
                          156 1.9 jtd EH 54 54 BB

Comment

Re: а

Първоначално публикувано от svilen132
                            явно никои нее имал този проблем,или пък никои не разбира
                            Колега, колега, отдавна никой не помага тука, искат да ходиш по майстори, щото иначе ше фалират. Като си вземах алфата ми викаха - много добър форум имат и аз се подлъгах. А ся идеята е да ходиш да даваш пари. Тва е като форума на адвокатите, имат форум, а па никой не дава безплатен съвет. България, кво да ти кажа, тука и форум даже не знаят кво значи като дума... Колкото неща съм питал, никой не ми е отговарял точно. Тва е истината. Така че по-добре си иди на майстор, тука помощ...
                            Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
                            Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

Comment

а

колега,колега от такива пишман маистори за 1000 км смених 2 комплекта съединитела Валео за по 700 лв с работата и един път смених маховика,щот никои не знае че съществува такова нещо като помпа на съединителя.От скоро взе да ми потъва педала,и като го издърпам с крак си е перфектен,та като се вгледах забелязах че оная джаджа под педала издава едни странни звуци кат потъне педала,и съм решил сам да си я направя ако някои сподели как става де.Поне няма да ме е яд ако аз си я разсипя
                              156 1.9 jtd EH 54 54 BB

Comment

Working...
                              X